Bag projektet, La Boussole, står franske Maxence Lecat, som, efter ophold hos det anmelderroste 00 Wines i Oregon og en årrække som chefvinmager hos Enderle & Moll, valgte at slå sig ned i Schutterwald, Tyskland med sin familie. Her grundlagde han i 2021 sit eget mikrodomaine med druer, erhvervet gennem kollegaer der ønskede at omstille deres marker til biodynamik – en omstilling, Maxence har hjulpet med.
La Boussole (”kompasset”) er opkaldt efter Maxences kærlighed til sejlads og idéen om retning – både i livet og i vin.
Produktionen er meget begrænset med ca. 2.000 flasker Chardonnay Nord fra Kippenheim og ca. 1.200 flasker Pinot Noir Sud fra Münchweier, produceret i 2023.
Begge vine lagres i 18 måneder i en blanding af nye og brugte franske fade og flaskes uden klaring eller filtrering, med minimal tilsætning af svovl. Stilen er fokuseret og fin – dybt inspireret af Bourgogne, men samtidig forankret i de tyske terroirs vinene kommer fra.
Maxence balancerer i dag sin rolle som vinmager for 00 Wines i Oregon, Bourgogne og Champagne med driften af La Boussole, hvilket betyder, at han altid har en finger på pulsen og konstant kan hente inspiration og viden fra forskellige regioner.
Vi er blæst bagover den kvalitet, Maxence formår at skabe i vinene fra La Boussole – vine, som i den grad kan måle sig med topbourgogner.