Anthony Thevenet

Beaujolais, Frankrig

Anthony Thevenet startede med at lave sin egen vin i 2013 efter at have arvet 2 hektar vinmarker i Morgon fra sin bedstefar. Indtil da studerede han vindyrkning alt i mens han arbejdede hos ingen ringere end Georges Descombes og Jean Foillard. Det var mentorskabet hos disse to producenter, der satte gang i Anthonys kærlighed til vine lavet med minimal intervention. Anthony arbejder i dag stadig ud fra disse filosofier, og selvom hans arbejde hos de førnævnte producenter er ovre, er de stadig den dag i dag tætte venner og sparer med hinanden for at lave bedst mulig vin.

Over årene har domainet vokset sig markant større, men med samme øje for kvalitet og stadig med langt størstedelen af vinmarkerne lokaliseret i Morgon. Her har Anthony nogle af områdets ældste vinstokke som er helt op til 150 år gamle, samt et parcel på det famøse Côte du Py. I 2022 frigav han også sin første Beaujolais Blanc - en vin Anthony altid har drømt om at skulle producere.

Arbejdet i vinmarkerne er organisk med biodynamiske tiltag. Alt arbejde foregår manuelt i hånden, og Anthony har stort fokus på at sørge for at vinmarken opretholder en stor og sund biodiversitet.

Vinene gennemgår alle semi-carbonic maceration i store cementtanke, og fermentering foregår udelukkende med naturgær fra druerne. Herefter bliver vinene lagret på gamle franske 600 liter demi-muids indtil frigivelse med konstant overvågning for at sikre den høje kvalitet. Vinene bliver hverken finet eller filtreret, og der tilsættes absolut ingen sulfitter.

Anthonys tilgang til vinproduktion er også inspireret af naboerne nord på i Bourgogne. Han vinificerer sine forskellige parceller individuelt for bedst muligt at kunne vise de forskellige terroirer frem. Vinene er defineret af en utrolig elegance som kan fremstå burgundisk, samt en dybde og krydret karakter som kan sende tankerne sydpå til Rhône.

3 produkter